Att finna glädjen och lyckan i sorgen

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Vardagslivet efter ett missfall  |  Daterat - 2012-08-30 » 12:46:00
Det har som sagt känts lite tungt och ledsamt idag, kanske på grund av den dröm jag haft och som jag berättat om, eller kanske för att man befinner sig mitt uppe i en ägglossning (den andra efter missfallet) och det känns som om man har förlorat ännu en chans. Hur som helst så tänker jag att det gäller att åter igen få tillbaka glädjen och de leenden som ju gör att alla här hemma mår bra och känner sig glada. Så jag har nu gjort följande två saker, jag besökte Katie Berggrens sida på nätet och så gick jag igenom de digitala bilder som blev tagna nu senast under en riktigt skön långpromenad med båda barnen. Bilderna visar leende och lyckliga små barn, så fulla av liv och upptäckarglädje! En glädje och en lycka man inte vill grumla och jag kan bara inte låta bli att le när jag går igenom dessa bilder, leenden som når även ögonen och vips så har både glädjen och lyckan återvänt. Jag kan åter igen se det vackra i livet.
 

Så många blandade känslor

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Vardagslivet efter ett missfall  |  Daterat - 2012-08-30 » 12:21:27
För ett par dagar sedan så hade jag en dröm och i den drömmen så var sorgen stor och saknaden liksom smärtan över att ha förlorat ett barn snudd på olidlig. I denna dröm så sade jag att det borde vara tre barn och inte bara två, som nu. Ja, sorgen och smärtan var enorm och plötsligt så slår det mig, att drömmen kanske visar att sorgen finns där någonstans, någonstans djupt inom mig, även om den inte visar sig i det vanliga livet. Ja, vid ett missfall så gör man ju vad man kan för att inte gräva ner sig i den sorg man känner och man gör allt för att så snabbt som möjligt kunna gå vidare och jag trodde fram till nu att den där djupa sorgen, saknaden och smärtan var borta, men som sagt, just nu när jag skriver detta så är jag inte längre lika säker.
 
"Bilden", tankarna, känslorna och orden från drömmen finns kvar - även detta tredje barn, som vi förlorade, borde vara hos oss, borde vara en del av vår lilla familj och han eller hon fattas mig!
 

Du finns i mina tankar och i mitt hjärta

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Vardagslivet efter ett missfall  |  Daterat - 2012-08-30 » 12:04:56

"Du lilla ofödda barn, som ej fick leva så länge, du lever för alltid i mitt hjärta och du finns i mina tankar..."

Denna månads ägglossningskalender

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Inför en ny graviditet  |  Daterat - 2012-08-26 » 17:02:00
Det låter kanske helknasigt, men alla som befinner sig i samma situation som jag förstår hur jag tänker och känner när jag redan nu planerar för bästa dag och tid att ha sex vid kommande ägglossning :) Ja, så här ser augusti månads ägglossningsklender ut och jag tror vi siktar in oss på att ha lite myspys på tisdag kväll :)
 
Förra gången hade vi sex på kvällen samma dag som ägglossningen och det "bidde ingenting", så nu blir det till att ta till en annan "strategi" :) Ja, vi hade liksom "planerat" att ha sex kvällen innan, men jag råkade somna med barnen vid nattningen :)
 
 
 

Alla dessa tankar och känslor

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Inför en ny graviditet  |  Daterat - 2012-08-24 » 13:52:00
Det närmar sig en ny ägglossning och för bara någon vecka sedan så kunde jag knappt vänta med att köpa en ny omgång med ägglossningstest, men de senaste dagarna har både tankar och känslor skiftat, så den här gången tror jag att vi ska försöka pricka in ägglossningen utan några test, även om jag fortfarande skulle vilja se en stegring (vilket jag inte gjorde på de förra testen). Ja, så nu blir det väl troligtvis till att ha sex på tisdag nästa vecka :)
 
Jag vill inte bli "beroende" av dessa test, jag försöker istället hålla fast vid den tanke jag alltid tidigare haft, att det kommer ett litet barn när tiden är inne.
 

All denna information som finns på nätet

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Vardagslivet efter ett missfall  |  Daterat - 2012-08-18 » 18:28:00
den skapar både glädje och förtröstan, men lika ofta förvirring, oro och rädsla! Ja, när man har varit med om ett missfall så söker man efter all sorts information som kan tänkas finnas och samtidigt som man med glädje planerar för en ny graviditet så finns samtidigt rädslan där, tänk om det slutar med missfall den här gången också…ja, tanken med denna blogg är att ta upp och samla ihop allt som hör till och berör det här med missfall, för jag vet ju själv hur jag direkt efter mitt missfall i juni började sitta vid datorn och leta efter information. Till en början, dagarna och veckan efter missfallet så hade jag ett starkt behov av att läsa om varför man får missfall, sedan ville jag veta hur man eventuellt kan förebygga ett missfall. När det hade gått tre veckor så sökte jag efter information om när ägglossning och mens brukar komma igång, när man kan bli gravid igen…ja, det finns mycket information, många personer berättar om sina egna erfarenheter och läkare samt gynekologer ger sin mening ifråga.
 
Risken att få missfall kommer alltid finnas där, men det gäller att den tanken och den oro som hör till inte slår rot, det får inte bli det enda eller det man övervägande tänker på. Själv känner jag mig mer lugn och mindre orolig tack vare den alternativa medicinen, den kinesiska medicinen. Ja. jag kan mycket väl tänka mig att det finns blockeringar i min kropp som bidrar till en ökad risk att få missfall och som kanske var orsaken till det missfall jag fick nu i juni, men nu vet jag att akupunktur och örter kan hjälpa. Jag vet nu också att man kan bli gravid igen bara ett par veckor efter att man har fått missfall, liksom att ägglossningen har kommit igång om där väl finns en regelbunden mens, även om man inte känner av den eller lyckas pricka in den med ägglossningstest.
 
Bäst av allt är alla solskenshistorier om de som har fått friska barn efter att ha haft ett eller flera missfall! Ha dessa i minnet när oron och rädslan sätter in, när tankarna löper amok och du ser på framtiden med mer rädsla och oro än med glädje och förväntan.

Oregelbundna blödningar

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Vardagslivet efter ett missfall  |  Daterat - 2012-08-17 » 19:41:00

Den där småmolande värken fortsätter, den kommer och går och blödningen tar ingen riktig fart, men så var det förra månaden också och då blödde jag bara ”normalt” i fyra dagar, resterande tre dagar var det mest som flytningar. Ja, nu sitter man här och tankarna de kommer och går.

Från nätet:

Efter ett missfall är det väldigt vanligt att det tar några månader innan man får tillbaks sina ägglossningar och en regelbunden menstruationscykel, vilket beror på de kraftiga hormonsvängningar man har i samband med graviditeten. Under en graviditet har man en väldigt hög hormonproduktion från äggstockarna och moderkakan (en kvinna är inte någon annan gång i livet utsatt för så höga hormonnivåer). Efter att graviditeten avslutats, antingen i form av förlossning, spontant missfall med blödningar eller med en skrapning då man upptäckt att fostret var dött, så sjunker hormonnivåerna mycket raskt från en extra hög nivå ner till strax under det normala och en så snabb drastisk förändring gör att det tar tid innan kroppen hittar tillbaks till sin vanliga rytm igen. Denna tillfälliga hormonella obalans kan ta sig uttryck både som en utebliven menstruation eller som helt oregelbundna blödningar av varierande längd och mängd.

En blödning

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Vardagslivet efter ett missfall  |  Daterat - 2012-08-17 » 13:45:38

Nej, nej, nej, jag ville ju så gärna bli gravid och idag på förmiddagen så började jag blöda, tre dagar innan beräknad mens, vilket betyder att cirkeln börjar om och det var nog trots allt riktig mensvärk som jag haft och inte någon särskild värk innan BIM. Jag känner mig inte direkt ledsen, men jag är förstås besviken, jag hade ju hoppats så.

Ja, nu kan jag inte göra annat än vänta cirka fjorton dagar till, på nästa ägglossning.

Som besatt av tecken hit och tecken dit

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Inför en ny graviditet  |  Daterat - 2012-08-16 » 17:13:53

Ja, jag har ärligt talat aldrig tidigare tänkt på det här med gravidtecken samt ägglossnings- och menstecken. Visst ville jag vid de båda tidigare graviditeterna också bli gravid, men då levde jag ”som vanligt” och när mensen uteblev så köpte jag ett graviditetstest och levde sedan lycklig i 9 månader :) Den här gången känner jag mig snudd på besatt av tecken hit och tecken dit, men så känner jag det ju samtidigt som om jag har tiden emot mig, då jag blir 43 i år och både min mamma samt mormor kom in i klimakteriet vid 42-års åldern och jag vill ju så gärna ha ett litet knyte till, ja, kanske rentav två :)

Vi är alla olika

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Inför en ny graviditet  |  Daterat - 2012-08-16 » 16:50:00
Innan man börjar läsa om andra personer som också försöker bli gravida och kanske börjar med alla dessa till synes ofrånkomliga jämförelser, så ska man ha i åtanke att vi alla är olika, våra kroppar kanske reagerar olika på både ägglossning och graviditet. Det finns också dem som inte reagerar alls och som inte har några av de vanliga symptom som brukar beskrivas. Det finns inget som är rätt eller fel och således vore det kanske bättre att man istället för att leta efter information  försöker leva som vanligt, vilket dock inte alltid är så lätt... :)
 

Småmolande värk innan BIM

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Inför en ny graviditet  |  Daterat - 2012-08-16 » 16:28:01

Ok, nu vet jag vad BIM betyder :) BIM=Beräknad Icke Mens. Det vill säga den dagen man ska ha mens men förhoppningsvis är gravid.

När jag så söker på nätet efter information om mensliknande värk efter ägglossning så ser jag att det är väldigt många som har samma eller liknande tankar och funderingar som jag, vilket väl i och för sig inte överraskar, men det får mig ändå att knåpa ihop ett nytt inlägg om just det här ämnet.

Jag fann följande på nätet:

”Har haft tre missfall nu och har ibland bara velat ge upp. Varje gång jag varit gravid har jag haft värkar redan dagen efter samlag som gjort mig gravid. Nu tror jag att jag är gravid igen! Har ont, molande som mensvärk och ibland till och med mer. Dessa värkar ger inga goda minnen och jag kan ej låta bli att vara orolig. Försöker vara lugn men kan inte låta bli att hela tiden tänka…denna gång kommer det att fungera…letar efter andra med samma upplevelser, försöker finna något normalt i dessa känslor och värkar. Det ger mig alltid mera hopp att läsa om andra som haft samma värkar och smärtor men sedan fött normalt.”

Ja, det är precis så jag också känner det, man behöver läsa om andra som gått igenom eller befinner sig i samma situation som en själv, man behöver läsa att till exempel de där smärtorna INTE behöver betyda att ett nytt missfall stundar om det är så att man är gravid eller att det INTE nödvändigtvis är mensvärk!

”Mitt första symptom denna graviditeten var illamående och molande värk i magen 1 vecka innan BIM. Testade + på kvällen på BIM-4”.

”Med både 2:an och nu 3:an har jag haft rejäl mensverk från c:a en vecka innan mens och framåt.”

”Jag har mensvärk nästan hela dagarna och nätterna… molvärk sådär... men är i vecka 6 OCH jag hade det innan jag testade positivt!”

”Jag brukar aldrig få mensvärk förrän mensen har börjat, men innan jag testade plus så hade jag värsta sortens mensvärk i ungefär en vecka innan BIM, så jag tror nog att det kan vara så att du har något på gång!”

"Jag hade också JÄTTE ont på nätterna i ca en vecka innan jag testade positivt. Nu är det mest molvärk som kommer och går.”

Japp, det var väl allt för den här gången och jag hoppas att detta inlägg kan lugna någon och samtidigt ge lite hopp, då den där molande mensliknande värken inte behöver betyda att man inte blev med barn den här gången heller och som sagt, det behöver definitivt inte betyda att man kommer att drabbas av ännu ett missfall.

Jag leker med tanken

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Inför en ny graviditet  |  Daterat - 2012-08-14 » 15:58:39

6-8 dagar efter befruktningen har embryot hittat en plats i livmodern och jag ”leker med tanken” att det finns ett litet liv där inom mig. Ja, det nu har gått 9 dagar sedan ägglossningen :) En fantastiskt och glädjande tanke, men samtidigt så har jag haft en kraftigare molande värk idag och stundtals så får jag för mig att det är symtom på att mensen är på väg och den tanken grumlar glädjen något. Men så fick jag för mig att (som vanligt) söka efter information på nätet och det är visst ganska så vanligt med en mensliknande värk efter både befruktning och under graviditet. Så vem vet…

En ny sorts väntan tar vid

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Vardagslivet efter ett missfall  |  Daterat - 2012-08-13 » 19:07:58

…en väntan på att få veta om jag är med barn eller ej :) Ja, jag hade ägglossning den 6:e och ”ville det sig inte” denna gången så beräknas mensen komma den 20.e. Alltså cirka en veckas väntan kvar :)

Jag har också varit ganska så frestad att testa ett sådant där extra känsligt graviditetstest, men nu blir det till att vänta till nästa vecka och om inte mensen har kommit till nästa fredag så går jag till apoteket och införskaffar ett Clearblue gravtest. Jag tycker om dom för att dom även visar graviditetsvecka. Ja, så går tankarna just nu :)

Förebygg samt stoppa ett pågående missfall

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Att förebygga missfall  |  Daterat - 2012-08-12 » 15:39:53

Kinesisk medicin och akupunktur för att både förebygga och stoppa ett pågående missfall – ja, jag har flera länkar till olika artiklar och sidor som jag skulle vilja rekommendera er att läsa och besöka, oavsett vad ni nu må tänka och tycka om den alternativa medicinen. Jag har ju själv fått missfall och kan jag genom mina inlägg blott hjälpa en enda person så vore jag väldigt glad. Det är ju liksom tanken med denna blogg!

Kolla gärna in mina inlägg i kategorin Traditionell kinesisk medicin (om missfall), där finns mer att läsa!

Följande fanns att läsa på nätet:

How can Chinese medicine and acupuncture help?
The combination of Chinese herbs and acupuncture help promote circulation to the uterus, support healthy egg maturation, and ensure healthy uterine lining, thereby enhancing your chances to sustain a healthy pregnancy. Following conception, acupuncture and herbs can prevent miscarriage by promoting overall health and proper circulation throughout the body, ensuring that essential nutrients are passed from mother to baby. In addition, acupuncture assists the body in managing stress better and reduces anxiety.

Acupuncture and Chinese herbs can be an excellent alternative as well as an adjunct to other treatments to increase your chances of conceiving and maintaining a pregnancy.

Läs sen denna artikel- missa den inte!

"Det är INTE säkert att ha sex under den första trimestern. Har man dock sex bör den vara varsam, då livmodern annars kan dras samman och orsaka missfall. En mycket kraftig blödning kan föra med sig fostret.

Om en blödning inte kan kontrolleras, eller om man fortsätter att oroa sig så kan livmodern dras samman och orsaka missfall. En blödning kan stoppas genom korrekt diagnos inom kinesisk medicin. Kinesisk medicin stödjer processen under en graviditet samt hjälper till att undgå missfall, liksom den är till fördel för bebisens utveckling.

Kraftig oro och ängslan liksom sömnproblem är symtom på störningar i det sympatiska nervsystemet och kan orsaka att livmodern dras samman och ger missfall.

Missfall kan relateras till onormala känsloförändringar. Utmattning, oro, rädsla, ängslan och ilska, alla kan de leda till missfall.För lite sömn skapar oro, vilket gör att fostret inte får tillräckligt med blod (syre) från mamman och det orsakar missfall. Kinesisk medicin och akupunktur är väldigt effektiva behandlingar vid ett hotande missfall. Både yttre och inre omgivningar är väldigt viktiga för att förse fostret med bra hälsa och en bra utveckling."

Första trimestern

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Inför en ny graviditet  |  Daterat - 2012-08-12 » 14:38:50

Det är ju under den första trimestern, det vill säga de första tre månaderna, då embryot utvecklas till foster (vid ungefär 8 veckors ålder) och då alla organ utvecklas färdigt, som de flesta missfall inträffar (oftast på grund av genetiska defekter) och man kan väl inte nog poängtera hur viktigt det är att tänka på hälsan (hela ens livsstil), liksom på tankar och sinnesstämningar. Embryot är väldigt känsligt!

    

En suverän artikel!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Att förebygga missfall  |  Daterat - 2012-08-09 » 14:37:48

Moderlivet inte alltid så tryggt – en fantastisk artikel som jag gärna sprider vidare och nedan följer ett axplock ur denna artikel.

”Immunförsvaret verkar vara direkt inblandat i barnlöshet, tidiga missfall och havandeskapsförgiftning men kan även relateras till förändringar som visar sig senare hos barnet - till och med långt efter födseln.

Ett kritiskt skede i fortplantningen är när embryot ska implanteras i livmodern. Förutsättningen är att embryot och livmoderns slemhinna ”pratar” med varandra genom att utbyta kemiska signaler.

Den första tiden efter befruktningen, då en spermie tagit sig förbi alla hinder och trängt in i ägget, flyter den växande cellklumpen fritt. Om den inte inom några få dagar lyckas slå sig ner i livmoderslemhinnan, inträffar ett spontant, tidigt missfall. Avgörande för utgången av dramat är balansen mellan olika signalsubstanser.”

”Kristina Gemzell Danielsson, professor i obstetrik och gynekologi vid Karolinska Institutet arbetar med att kartlägga de olika proteiner som är inblandade och vilka roller de spelar och säger: De nya kunskaperna om samspelet och de signalsubstanser som är inblandade kan leda till nya behandlingar mot barnlöshet

Professor Sarah A. Robertson (bilden) från University of Adelaide i Australien är en av de världsledande forskarna och hon har studerat hur substanser som utsöndras från mannens sädesblåsor och prostata aktiverar förändringar i kvinnans genuttryck, vilket i sin tur påverkar livmoderhalsens och livmoderns struktur och funktion. Hon har också upptäckt att även mikromolekyler inne i spermierna har en roll i signaleringen.

Följden är att spermierna lever längre, att kvinnans immunförsvar instrueras att inte stöta bort de främmande cellerna, och att livmodern förbereds för att ta emot embryot.

Professor Robertsons forskning bidrar till ny kunskap om orsakerna till barnlöshet. En kvinna vars kropp inte vant sig vid mannens sädesvätska, exempelvis beroende på att paret tidigare använt kondom eller pessar, kan ha sämre chanser till en fullbordad graviditet. Upptäckterna kan också förklara varför så stor andel av provrörsbefruktningarna misslyckas.”

Glöm inte vikten av folsyran!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Att förebygga missfall  |  Daterat - 2012-08-08 » 14:56:16

Personligen tycker jag att det här med folsyra både före och under graviditeten är oerhört viktigt och jag började med att ta en tablett om dagen direkt efter mitt missfall.

"Om man planerar att bli gravid är det bra att börja ta folsyretabletter redan en månad innan man försöker få barn och sedan fortsätta att ta vitamintillskottet varje dag fram till den tolfte graviditetsveckan, detta för att undvika ryggmärgsbråck. Efter den tolfte veckan har inte folat/folsyra någon effekt vad gäller just ryggmärgsbråck däremot är det fortsatt viktigt att, för att bibehålla fostrets utveckling och mammans blodbildning, få i sig rätt rekommenderad mängd folat/folsyra."

Jag skulle också vilja sprida vidare en länk - MTHFR -> Folsyrabrist = Missfallsorsak

MTHFR: Methylenetetrahydrofolate reductase (MTHFR) is a rare genetic defect that can lead to complications in pregnancy. Many people do not know that they have this defective gene until after they have had several unsuccessful pregnancies. Others may carry one pregnancy to term and not discover until afterwards that they carry the defect.

Folsyra kan minska risken för tidiga missfall

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Att förebygga missfall  |  Daterat - 2012-08-08 » 14:34:05

Själv hade jag aldrig hört talas om det här, att folsyran även kan minska risken för mycket tidiga missfall, men nu har det så att säga kommit till min kännedom och jag tycker det är värt att ta upp och sprida vidare.

Jag fann följande information på nätet:

Folsyranivån hos 468 kvinnor som fått missfall jämfördes med 921 gravida kvinnor som inte fått missfall. De kvinnor som hade låg folsyrahalt löpte 50 procents högre risk att få missfall tidigt under graviditeten. Hur många spontana aborter som skulle kunna undvikas med högre folsyraintag vet man inte i dag. Men en femtioprocentigt högre risk vid folsyrabrist indikerar att det handlar om ett avsevärt antal varje år, både kända och okända. / Studien publicerades i JAMA, amerikanska läkarsällskapets tidskrift.

Alla fertilitets doktorer rekomenderar att ta ett extra intag av folsyra minst 3 mån innan graviditet och fram till 12:e gravid veckan.

Folsyrabrist: Under en graviditet förbrukar kvinnan mer folsyra än vanligt. Brist på folsyra under graviditeten kan orsaka fosterskador, t ex ryggmärgsbråck och även missfall. Läs mer här!

Vanliga indikationer på B12-brist kan vara dålig balans, svår trötthet, yrsel, upprepade missfall eller problem med att bli gravid (gäller både män och kvinnor) - läs mer här!

Fler missfall hos kvinnor med låga halter av folsyra - läs här!

Dags för ägglossning :)

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Inför en ny graviditet  |  Daterat - 2012-08-06 » 16:16:51

Äntligen två lika tydliga streck! Ja, himmel vad glad man blir när man ÄNTLIGEN testar positivt :)
Men nu kom den ju exakt enligt mina uträkningar, på dag 14 :)

Tankarna skingras för stunden

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Inför en ny graviditet  |  Daterat - 2012-08-05 » 20:41:59

Stundtals så skingras tankarna, som när jag till exempel är ute med barnen och ser dem leka och utforska livet, så fulla av energi båda två! Likaså när jag fotograferar eller läser, men de dras tillbaka när man minst anar det och så sitter man åter igen där med alla ”tänk om”.

Ja, jag testade negativt även idag, men nu är det bara att se tiden an, jag har gjort vad jag har kunnat för att försöka bli gravid och nu reagerar jag inte längre lika starkt på testen och den uteblivna LH-stegringen. Kanske just de här teststavarna inte är så känsliga att de detekterar någon stegring (vilket i och för sig känns lite tråkigt), eller så blir det inte någon ägglossning den här gången. Ja, just nu så känns det som om man äntligen har fått ro, men hur länge den varar det vet man ju aldrig :)

Jag får väl helt enkelt ge mig till tåls ytterligare några veckor, då nästa mens beräknas komma och skulle den nu inte komma så blir det ytterligare några dagars väntan innan jag gör ett graviditetstest och om det blir negativt och ingen mens kommer…ja, då är det väl så att den trots allt inte har kommit igång som den ska sedan missfallet.

Ja, vad ska man säga om alla dessa tankar och funderingar, men jag skulle tro att jag är långt ifrån ensam om att ha dem :)

Måste skingra tankarna

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Inför en ny graviditet  |  Daterat - 2012-08-04 » 18:31:09

Under flera dagar nu så har jag funderat mycket på det här med ägglossning och den LH-stegring som jag förgäves försökt se bevis på. Ja, jag tycker mig ha haft symtom på en kommande ägglossning under minst fyra-fem dagar och det i form av småvärk och städlust, men testen visar som sagt ingen stegring alls och just detta har börjat göra mig smått orolig, jag vill ju så gärna bli gravid på en gång :)

Så det blev till att söka efter information på nätet igen och jag fann följande:

Det kan faktiskt vara så att man testar negativt på morgonen (dagen som ägglossningen ska inträffa), för att man så på kvällen får sin ägglossning. Har man då inte även testat på kvällen så kanske man inte tror att man har haft någon, vilket gör att man helt enkelt missar sin ägglossning.

”Jag blev rekommenderad att testa på kvällar mellan 16-20 för att äl oftast inträffar då. Om det stämmer vet jag inte. Men jag testade sällan med morgonurin, och gjorde jag det så testade jag även på kvällen om jag såg någon stegring.”

Jag läste även att alla de billigare testen kanske inte är lika känsliga och det kan ju också vara orsaken till att jag inte sett någon stegring på de test jag nu använder mig av, och den informationen liksom den om att det är mycket enkelt att missa ägglossningen, ger mig hoppet åter :)

Läs här om ÄL (annorlunda information än på många andra platser)

Nya tankar smyger sig på

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Inför en ny graviditet  |  Daterat - 2012-08-04 » 17:50:45
Testade negativt igår och idag likaså, vilket får mig att börja fundera så smått på om jag kanske inte får någon ägglossning, men jag antar att det är till att gå händelserna i förväg, men ändå...tankarna smyger sig på.
 

All denna väntan

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Vardagslivet efter ett missfall  |  Daterat - 2012-08-03 » 15:24:10

…ja, från det att jag fick missfall så har dagarna och veckorna varit fyllda av väntan…väntan på att kunna bli gravid igen, väntan på den första mensen och så väntan på den första ägglossningen. Med andra ord så tycks visst väntan aldrig ta slut!

När och om jag så blir gravid på nytt så kommer den där väntan att fortsätta följa mig, jag kommer vänta på det allra första ultraljudet, på att få se att den lille har liv, på att det lilla hjärtat ska slå och på att de där första 8 till 12 veckorna är förbi.

Ja, så går tankarna just nu.

Lär dig känna igen och förutse ägglossning

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Inför en ny graviditet  |  Daterat - 2012-08-02 » 19:19:24
 
Klicka här om du vill läsa om hur du kan förutse och lära dig att känna igen symtomen vid en ägglossning.
 
Ja, jag vet, det har blivit kanske lite för många inlägg om just ägglossning de senaste dagarna, men mycket kretsar kring det just nu :)
 
 

Jag väntar SÅ på min ägglossning!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Inför en ny graviditet  |  Daterat - 2012-08-02 » 18:06:35

 Ja, jag kan bara inte låta bli att testa några fler ägglossningskalendrar och en rekommenderade att börja med ägglossningstesten redan idag och enligt den så börjar mina fertila dagar just idag, med ägglossning tisdagen den sjunde augusti. Enligt en annan så kalkyleras min ägglossning till måndagen den sjätte augusti, med fredagen den tredje augusti som startdatum för mina fertila dagar och den stämmer exakt med mina egna kalkyleringar, men säker är jag ju förstås inte, inte så här efter ett missfall.

Hur som helst så ser ju både söndag och måndag lovande ut... :)

MAM ägglossningskalender

 
 
 

Rädd för ett nytt missfall

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Vardagslivet efter ett missfall  |  Daterat - 2012-08-02 » 17:40:05
Ja, livet går vidare och även om sorgen nu har lagt sig (det tog cirka tre veckor för mig), så finns den lille i mina tankar och det ofta, men det gör inte längre ont i både hjärta och själ. Jag hoppas nu bara att jag blir gravid på nytt och att jag får behålla det barnet. Än vet jag dock inte hur man gör för att inte vara rädd att det ska hända igen och tanken att det kan hända igen, den ploppar upp titt som tätt redan nu, innan jag ens är gravid.

Livet måste gå vidare

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Vardagslivet efter ett missfall  |  Daterat - 2012-08-01 » 12:42:11
Livet måste som sagt gå vidare och jag planerar redan för en ny graviditet. Som jag ser det så är livet både värdefullt och vackert. Det som har hänt har hänt och dagarna går, de kommer bli till veckor och år och jag vill ta tillvara på de alla!
 
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!