Ägglossningstest - graviditetstest

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Inför en ny graviditet  |  Daterat - 2012-07-29 » 16:32:41

Följande står att läsa på nätet: ägglossningstest kan man se graviditet, ägglossning och stegring dagarna innan mens. På graviditetstest kan man bara se graviditet.

Så om du testar med både ältest och gravtest och får streck på båda två så är du gravid.
Är det bara utslag på ältestet så är det ägglossning.

Lite mer om ägglossning och ägglossningstest

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Inför en ny graviditet  |  Daterat - 2012-07-29 » 16:11:24

Det här är information som jag har funnit på olika sidor på nätet och visst är den helt fantastisk, bilden som är tagen inuti en kvinna just som hennes ägglossning sker!

Det är inte helt säkert att det blir ägglossning av en stegring, då stegringen enbart visar att alla hormoner finns där de ska och att kroppen har gjort allt förarbete för en ägglossning, men testet visar INTE att ägget släpper!

En mensblödning betyder inte alltid att ett ägg har lossnat, det kan hända att ägglossningen uteblir en månad, men att man får en mensblödning som vanligt, vilket är vanligare när man blir äldre. Vissa menscykler har alltså inte någon ägglossning att mäta och oftast blir då också blödningsmönstret lite oregelbundet. Det finns också något man kallar en ägglossningsblödning.

För att ett ägg ska kunna lossna krävs att det finns tillräckligt höga nivåer av hormonet östrogen i blodet. Ibland är nivåerna för låga och då lossnar inget ägg, men slemhinnan i livmodern växer ändå. När slemhinnan blivit tillräckligt tjock lossnar den till slut av sig själv och man får då en blödning som kan bli lite mera långdragen än en vanlig mens. Detta händer alla och är ingenting man behöver oroa sig för. Särskilt vanligt blir det när man kommer upp i 40-års åldern då ägglossningarna kommer glesare. Mensblödningar utan ägglossning är ofta längre och gör mindre ont.

Testet kan visa positivt så länge som det finns tillräcklig mängd av LH-hormon i urinen för att stickorna skall reagera. Det utsöndrade hormonet försvinner gradvis från urinen och fruktsamheten är störst de två första dagarna som testet är positivt.

 

Ägglossningskalender

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Inför en ny graviditet  |  Daterat - 2012-07-29 » 15:43:19

Jag fann en sida på nätet som jag tänkte kunde vara värd att dela vidare - Att veta…eller inte… - fast själv kommer jag nog göra som jag brukar, det vill säga jag kollar först upp med en bra ägglossningskalender på nätet och sen utgår jag från den när jag börjar med ägglossningstesten. Det har funkat bra hittills. Ja, jag kommer att försöka bli gravid samma dag som testet visar positivt och så får man hoppas på det bästa :) Det är ju ändå så att man har som allra största chans att bli gravid de två första dagarna som testet visar positivt.

Jag har som sagt sju stavar, så jag kommer börja testa på fredagen den 3 augusti och skulle det bli en liten bebis så beräknas förlossningsdatumet till tisdagen den 30 april…mmm, man kan ju alltid hoppas :)

Tanken gör mig lycklig

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Vardagslivet efter ett missfall  |  Daterat - 2012-07-28 » 18:49:49
Ett leendet leker på mina läppar och jag vet att mina ögon strålar, bara jag tänker på att jag kanske får min ägglossning nästa helg! Ja, bara tanken att jag kanske blir gravid nästa helg gör mig så obeskrivligt lycklig :)
 
 

Dags att köpa ägglossningstest!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Vardagslivet efter ett missfall  |  Daterat - 2012-07-27 » 13:43:03

Vårt lilla apotek har inte något stort sortiment vad det gäller graviditets- och ägglossningstest och en förpackning med ägglossningstest, innehållande 7 stycken stavar, kostar 179 kronor, men på nätet fann jag sju stycken stavar för 99 kronor, så nu är de beställda och det är bara att invänta ägglossningen :) Spännande!

De har även graviditetstest (2-pack) för endast 45 kronor, liksom extra känsliga graviditetstest, som upp till 7 dagar innan beräknad mens visar om man är gravid. Det är fraktfritt vid köp för 99 kr och man erbjuder snabb leverans.

Min mens kom tillbaka tre veckor efter skrapningen

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Vardagslivet efter ett missfall  |  Daterat - 2012-07-27 » 13:22:44

Första mensen efter mitt missfall kom tillbaka cirka tre veckor efter skrapningen och jag trodde väl aldrig att jag skulle bli så himla glad som jag blev :) När man försöker bli gravid blir man ju så himla ledsen när mensen kommer varje månad, men nu kommer jag ju på ett ungefär att veta när jag får nästa ägglossning!

Ja, vi är nog många som går i samma tankar och som har samma funderingar; när kan jag bli gravid igen, när kommer jag få min första ägglossning och när kommer den första mensen igång igen? Ja, mycket kretsar runt att så fort som möjligt bli gravid igen.

Jag har läst här på nätet att det är många som har blivit gravida relativt fort efter ett missfall och det redan innan mensen kommit tillbaka. Jag har även läst att själva missfallsblödningen räknas som en mens och att man får en första ägglossning 2-4 veckor efter det.

Men man får väl aldrig glömma bort och ha det i åtanke, att det nog är väldigt individuellt när kroppen har återfått sin balans och mens samt ägglossning kommer igång.

 

Dessa streck och glada ansikten!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Vardagslivet efter ett missfall  |  Daterat - 2012-07-27 » 13:11:09

Vi som försöker bli gravida, vi gläds åt de streck och glada ansikten som ägglossningstesten visar var månad, även om det inte alltid resulterar i en ljuvlig liten bebis, men efter ett missfall, då man gärna vill bli gravid igen så fort som möjligt, då är det minsann inte lika lätt! Ja, efter ett missfall kan det ta flera veckor (ibland tydligen ända upp till nio veckor) innan graviditetshormonerna har brutits ner i kroppen och ett ägglossningstest blir negativt, men idag när jag gjorde ett test så visade det (äntligen) negativt och aldrig tidigare har jag väl blivit så glad över att ha fått en tom cirkel i testfönstret :)

 

Så nu blir det troligtvis till att invänta en mens, den första efter skrapningen och sen blir det till att köra igång igen med ägglossningstesten :)

 

Mitt missfall och rädslan att få missfall

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Mitt missfall, 2012  |  Daterat - 2012-07-27 » 12:52:09

När jag kikar runt på nätet så upptäcker jag att det är väldigt många som har drabbats av missfall, eller som är oerhört rädda för att få missfall. Ja, jag ska vara ärlig och säga att jag under mina graviditeter aldrig ens tänkt tanken att det skulle kunna hända, inte mig, men nu har det hänt och jag tänkte skriva lite mer om hur det hela gick till! Det var som sagt först när det var dags för KUB-testet i vecka 13 som man konstaterade att jag fått missfall. Ingenting hade visat på ett gynnande eller pågående missfall! Så fick jag lite brunaktiga flytningar som övergick i småblödningar (utan någon som helst värk), cirka två veckor innan ultraljudet och vid samma tidpunkt så fick jag under en helg lite småvärk, vilket betyder att jag hade en blödning i vecka 11, fast det lilla fostret s hjärta slutat slå redan i vecka 8 och då fick jag som sagt ingen blödning och inga andra symtom heller för den delen.

Det var oerhört svårt att bara vänta och se tiden an, men jag visste ju att läkarna inte skulle kunna göra något för att förhindra ett så pass tidigt missfall, så jag kunde inte göra annat än vänta. Men jag kommer aldrig glömma den där dagen när jag gick på toaletten och upptäckte de allra första blodstänken! Man vill ju inte för sitt liv förlora det barn man bär på! Ja,fast jag nog redan då kände på mig att det här inte skulle gå vägen, så var det ju trots allt så att jag blödde även under min första graviditet och det utan att förlora det barnet och jag försökte hålla fast vid den tanken, men när blödningen tilltog och blev riktigt blodröd så kände jag mig ledsen, förtvivlad och full av vanmakt. Jag ville stoppa blödningen, stoppa missfallet och jag ville åka akut till sjukhuset, allt för att rädda livet på den lille där inne i magen, men tyvärr, jag kunde ingenting göra! Sedan avtog blödningen, som dock inte varit särskilt stor och långvarig, och när det var dags för KUB-testet så hade blödningen avtagit nästan helt.

Ja, nästa gång kommer jag inte att vänta! Jag kommer absolut att åka in till sjukhuset för ett ultraljud, bara för att se om ett litet hjärta pumpar och slår som det ska! Det är inte bra att gå och vänta med alla dessa tankar och funderingar som man har i en sådan situation och kvinnoklinikerna finns där för att hjälpa oss!

Glamouramamama: ”Det behövs att kvinnor är medvetna om att det kan ske så de inte är helt oförberedda. Det är inte onormalt.”

Ofrivillig barnlöshet - det finns hjälp att få!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Traditionell kinesisk medicin (om missfall)  |  Daterat - 2012-07-23 » 18:11:16

Kan bara inte låta bli att göra ett inlägg om det här med ofrivillig barnlöshet. Ja, jag kan ju bara föreställa mig hur det skulle vara att inte kunna få barn, att aldrig någonsin kunna bli mamma. Så det här inlägget tillägnar jag alla er som kämpar för att bli med barn, liksom alla er som kanske gett upp hoppet. Det finns hjälp att få!

TCM mot infertilitet

Dags för en hälsokontroll hos dr. Wang

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Traditionell kinesisk medicin (om missfall)  |  Daterat - 2012-07-19 » 19:54:12
Nu har jag fått en tid hos dr. Wang på Kinesiska Murens Akupunktur, tisdagen den 24 juli kl. halv elva på förmiddagen och det känns jättebra! Nu hinner jag göra hälsokontrollen innan nästa ägglossning och en eventuell behandling hinner även den påbörjas. Ja, det här känns helt rätt för mig!
 
TKM-akupunktur
 
Akupunktur är en urgammal kinesisk behandlingsmetod vilken används för en rad olika sjukdomstillstånd. Med akupunktur kan behandling av sjukdomar ske utan att skadliga biverkningar förorsakas.
 
Behandlingen ges av en kvalificerad TKM-läkare. TKM-läkaren sticker in små, mycket tunna sterila nålar på bestämda punkter i huden varvid nervtrådar stimuleras. För att välja rätt akupunkturpunkter krävs djup kunskap i TKM samt lång erfarenhet.
 
Längs kroppens meridianer, energibanor finns omkring 1 000 akupunkturpunkter, var och en med sin specifika funktion och kopplade till olika organ. Genom att sticka in nålar frigörs eventuella blockeringar i energibanorna och därmed återställs den kroppsliga balansen. Akupunktur stimulerar punkterna som reglerar blodcirkulationen och Qi. Meridianerna lämnar meddelande från akupunkturnålarna till kroppen så att kroppen kan reglera sina egna funktioner.
 
Kroppen vet själv på vilket sätt den skall arbeta, den vet var balans finns men hur akupunktur fungerar exakt är fortfarande en gåta eftersom själva meridianerna är ett olöst mysterium.
 

Man ska aldrig ge upp!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Vardagslivet efter ett missfall  |  Daterat - 2012-07-18 » 20:23:04
Jag tänker på alla som drabbats av ett eller flera missfall, som kanske inte kan bli gravida och som alla känner en enorm sorg, trötthet och förtvivlan och det är för alla Er som jag har startat denna blogg. Jag hoppas innerligt att det jag skriver om och de länkar jag delar med mig av, kan komma till nytta och ge lite stöd på vägen. Jag tycker dessutom om att skriva, så jag kommer att fortsätta med mina inlägg, med fokusering på just det här med missfall och den traditionella kinesiska medicinen, samt min egen vardag och mina tankar, känslor och funderingar.
 

Dags att vända sig till den alternativa medicinen!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Traditionell kinesisk medicin (om missfall)  |  Daterat - 2012-07-18 » 19:51:45
Jag är väldigt intresserad av och jag tror på den kinesiska medicinen, så nu, efter att själv ha fått missfall, så känner jag än mer starkt att det är dags för en första hälsokontroll och jag ska nu försöka få en tid den 24 juli, då jag även ska tillbaka till kvinnokliniken för efterkontroll.
 
Ja, besök gärna deras sida och läs om de patienter som man hjälpt att bli gravida (flera har haft tidigare missfall).
 
Kinesiska Murens Akupunktur
 
Dr. Ma Akupunktur- och Hälsoklinik
 
 

Missfall (även de som beror på åldern) kan förebyggas!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Traditionell kinesisk medicin (om missfall)  |  Daterat - 2012-07-18 » 19:04:00
Ja, jag är född -70 och när jag nu i juni fick missfall, så sade läkarna att det mycket väl kunde bero på min ålder, men de hade ingen förklaring på varför och hur och de sade att det fanns ingenting man kunde göra åt detta! Men vänder man sig till den traditionella kinesiska medicinen (den alternativa vården), så finns där både information, förklaringar och framför allt hjälp att få!
 

Roots of life acupuncture

"Chinese medicine also discusses how one's reproductive potential declines with aging. Both a man's and woman's essence (reproductive function) declines with aging, meaning that the building blocks that will later constitutes a fetus (sperm and egg cells) decline in their quality and are thus less likely to mature into a healthy embryo. Thus the rate of infertility and miscarriage increases with aging or activities that consume your essence (poor nutrition, over exertion, etc.)

Miscarriage prevention and preconception care involves increasing the health of both parents at least three to six months before conception to ensure that the sperm, egg and uterus is optimized so that the best possible conditions are created for a healthy pregnancy. Thus preventative treatment for the gametes (sperm and egg) is important to lower the chances of abnormalities. This is easier to achieve in males, as sperms are constantly reproduced and thus can be influenced. However, some literature suggests the nourishment and development of the female follicle can be influenced by Chinese herbal medicine and acupuncture, so that a healthier egg is released."

Hur kunde det hända och varför?

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Traditionell kinesisk medicin (om missfall)  |  Daterat - 2012-07-18 » 13:37:04

När man har gått igenom ett missfall så försöker man oftast finna en förklaring till hur det kunde hända och varför, även om läkare och barnmorskor redan har sagt att det inte finns någon förklaring till de allra flesta missfall. De vanligaste kända orsakerna till missfall är dock defekter hos foster (ofta kromosomrubbningar), defekter i livmodern, moderkakan eller livmoderhalsen eller vissa underlivsinfektioner. Ja, det är vad man finner om man söker på nätet efter information om missfall, men jag som sedan en tid tillbaka bedriver egenstudier inom traditionell kinesisk medicin, kan inte nöja mig med detta, jag bara vet att det finns en bakomliggande orsak till alla defekter och infektioner, ja, till allt som händer och sker! Så jag vänder mig åter igen till den kinesiska medicinen och där finner man helt andra svar och förklaringar än vad läkarna ger en!

Så mitt råd till alla som kan tänkas bli intresserade av detta, är att söka efter information, förklaringar och svar inom den traditionella kinesiska medicinen.

New life acupuncture: "Miscarriage is the loss of a fetus before 20 weeks of pregnancy. Miscarriage is the result of many factors involved in the complex orchestration of pregnancy.  These include: genetic factors, environmental factors, endocrine factors, circulatory factors, and immunologic factors.  Most of these factors are a result of subtle and subclinical imbalance - undetectable with blood tests and vaginal ultrasound.  However, such imbalances are discoverable with the comprehensive knowledge, experience and research of Traditional Chinese Medicine (TCM) in Reproductive Science - of which the principal tools of correction are acupuncture and traditional Chinese herbs."

Fick barn efter åtta missfall: Jag sökte alternativ hjälp: TCM, traditionell kinesisk medicin. Mannen konstaterar snabbt att min kropp är "utbränd" och "sönderstressad av både yttre och inre stress". Han säger att det inte är någon idé att försöka bli gravid för min kropp har inte den enrgin som krävs för att detta ska gå bra. Han säger att jag behöver behandling hos honom i ca två-tre månader och att det sen kommer att gå bra. Jag får örter och akupunktur. Den första mensen som kommer efter att jag börjat med detta är nästintill normal. Knappt någon spottings och helt normal blödning. Den andra mensen är helt perfekt! Månaden efter blir jag gravid. Och jag behåller barnet. Den stannar kvar i magen och den utvecklas precis som den ska. Vår dotter föddes för ett par veckor sedan och jag kan knappt tro att det är sant. Det är skrämmande att västerländsk sjukvård inte kunnat ta till sig den kunskap som TCM haft och utvecklat under så många år, men jag är tacksam över att jag var öppen och vågade pröva detta.

Sage Wellness Acupuncture: Those cases in which western medicine is unsuccessful at treating recurrent miscarriages are an area where Chinese Medicine can help.

Taipai City Hospital: Abortion is a terrifying experience for women who do not easily become pregnant; it often makes them feel helpless and frustrated. We often see them in consultations with tears streaming down their face, worrying about whether their next pregnancy will result in miscarriage again. Their problems deserve our attention! Huang Guisong, attending doctor of traditional Chinese medicine department in the Yangming branch of Taipei City Hospital, says that traditional Chinese medicine has extensively been used to treat habitual abortion with good results.

He further points out that traditional Chinese medicine advocates identifying the causes of abortion for recuperation, and using pre-pregnancy recuperation to correct physical disorder to lay a solid foundation for the next pregnancy. The recuperation involves strengthening the kidney, invigorating the spleen, soothing the liver, nourishing the blood, removing food retention, eliminating blood stasis and awakening thoroughfare and conception vessels to ensure sufficient energy flow of the kidney, adequate qi and blood, and harmonious thoroughfare and conception vessels, to be able to uptake sperm for successful conception, while nourishing, nurturing and stabilizing the fetus.

”Baby to be-paketet” från Apoteket

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Vardagslivet efter ett missfall  |  Daterat - 2012-07-15 » 16:09:50

Nu har jag hämtat ut det, ”baby to be-paketet” från Apoteket och det var med blandade känslor som jag styrde stegen mot vårt lilla apotek, men jag hade ju registrerat mig för det här paketet innan jag visste att jag hade fått missfall och blir jag gravid igen inom kort, vilket jag (vi) hoppas på, så har jag ju redan hämtat ut ett paket :)

 

Två veckor efter mitt missfall

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Mitt missfall, 2012  |  Daterat - 2012-07-15 » 15:58:15

Två veckor har nu gått sedan skrapningen och allt jag vill nu är att gå vidare samt förbereda mig inför en ny graviditet, men visst finns det som hänt fortfarande i mina tankar och det dagligen, men jag har inte längre lika lätt till tårar och kanske det ligger något i ordspråket ”tiden läker alla sår”…, ja, hur som helst så följer den mig tack och lov inte längre överallt, den smärtsamma sorgen och saknaden.

Veckan efter missfallet

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Mitt missfall, 2012  |  Daterat - 2012-07-15 » 15:19:52

För mig personligen så var sorgen efter missfallet som allra starkast veckan efter skrapningen. Jag kände mig ”tom” och saknade den lille som jag burit på, jag ville vrida tillbaka tiden, jag ville att han eller hon, vårt tredje barn, skulle få livet åter, att magen skulle fortsätta växa. Känslorna var som en berg- och dalbana och det var bara att ”hänga med”, men jag gjorde allt för att inte ”fastna” i sorgen och jag visade aldrig mina barn att jag var ledsen. Jag lät tårarna rinna fritt när jag stod med disken och barnen lekte med pappa, liksom när jag befann mig i badrummet. Efter ganska så exakt en vecka så kände jag mig mer balanserad och den intensiva, mer svårkontrollerade sorgen hade lagt sig, även om den lille fortfarande fanns i mina tankar, dagligen.

Ja, livet måste gå vidare.

Visst känns magen tom efter ett missfall

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Om (att få) missfall  |  Daterat - 2012-07-12 » 13:24:25

Malin om sitt missfall: ”Det finns bara en sak som kan trösta mig och det är en bebis i magen men där är det tomt.”

http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/for-mig-var-det-min-bebis

Ja, det var exakt så jag kände mig efter ultraljudet som till min stora sorg inte visade en sprattlande och växande bebis, utan en liten 8 veckors krabat som var helt orörlig och utan hjärtslag…

Lite mer om mitt missfall

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Mitt missfall, 2012  |  Daterat - 2012-07-12 » 13:03:09

Jag fick som sagt ett tidigt missfall, den lille hade slutat växa när han eller hon var endast 8 veckor plus 3 dagar gammal, men det uppdagades först i vecka 13, då det var dags för KUB-testet. Som jag tidigt nämnt så anade jag ju att den lille, av någon anledning, hade dött där inne i magen och det på grund av två veckors småblödningar samt några intensiva hugg i magtrakten (som strålade ut mot ryggen), men visst hoppades jag in i det sista att den lilla parveln skulle sprattla och röra sig på ultraljudet. Nu blev det ju dessvärre inte så och så här efteråt så tänker jag att jag kanske skulle ha bett om en bild på den lille. Visst, han eller hon var ju så himla liten, men det var ändå mitt barn

http://www.barntotal.se/faktabank_foer_dig_som_aer_gravid/fosterdiagnostik/kub/

http://www.dn.se/nyheter/sverige/dalig-kunskap-infor-kub-test

Jag har också haft tid att reflektera över vilken information jag fick, eller kanske rättare sagt, inte fick och då menar jag inte om varför det hände utan varför kroppen inte ville stöta ut den lille, det hade ju gått hela fem veckor sedan hjärtat slutat slå. Ingen sa att det rörde sig om ett s.k. fördröjt missfall.

http://www.babyornot.se/menupage.php/uid/120

http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Missfall/

Nu vet jag att man inte behöver ha några som helst symtom som visar på ett eller ens förvarnar om ett missfall, man kanske blöder väldigt, väldigt lite eller ingenting alls och man kan visst också ha kvar alla graviditetssymtom (åtminstone en period). Livmodern kan till och med fortsätta att växa, såsom i mitt fall.

Ja, hur många av alla oss kvinnor som råkat ut för ett missfall, har inte känt ett behov av att söka efter information och berättelser ute på nätet och jag var och är inget undantag…

Sen säger jag som många andra, det är verkligen dags att bryta tystnaden kring det här med missfall!

http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/bryt-tystnaden-kring-missfall

 

Ett tidigt missfall ~ men kärleken till dig, vårt tredje lilla barn, fanns där redan från allra förstan början

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Mitt missfall, 2012  |  Daterat - 2012-07-10 » 16:41:36

Onsdagen den 27 juni, dagen som jag väntat så på. Nu skulle jag äntligen få se dig för allra första gången, men det var nog så att jag kände på mig att allt inte stod rätt till. Jag hade ju blödigt till och från de senaste två veckorna och blödningarna hade ju dessutom tilltagit under den senaste veckan, även om jag inte blödde någonting alls just denna dag och mycket riktigt, så fort de lagt gelen på min mage och jag fick se dig på skärmen framför mig så besannades mina farhågor, där fanns inga hjärtslag

Även om jag misstänkt just detta, så blev jag så himla ledsen och det var med stor sorg i hjärtat som jag lämnade undersökningsrummet. Jag ville bara gråta, men jag kämpade emot gråten så gott jag kunde, fast de första tårarna kom redan när jag väntade på hissen och jag skyndade ut på gatan utan att veta vart jag skulle ta vägen. Jag bara gick gatan fram, tänkandes att det måste finnas en park någonstans. När jag så fann en plats i avskildhet så lät jag gråten välla fram och det gjorde så ont, så ont, i både hjärta och själ. Det hela kändes så overkligt, hur kunde det hända just oss? Varför fanns du inte längre hos oss? Jag ville inte förlora dig!

Jag ringde min sambo som stannat hemma med våra båda andra barn och jag grät mig igenom hela samtalet och det enda som tröstade något i just denna stund var när min älskade sambo sa att vi skulle försöka igen. Sedan var det bara att invänta den tid som jag fått hos en läkare för ett andra ultraljud och utlåtande och jag var tvungen att vänta i två timmar. Så jag kontrollerade gråten och beslöt mig för att sorgen inte skulle få övertaget och istället för att sitta kvar på stentrappan så styrde jag stegen mot en liten HM-butik där jag letade upp babyavdelningen, för det var ju det här jag hade planerat att göra efter ultraljudet – du skulle få dina första små babyplagg! Det kändes faktiskt som en tröst i sorgen att tänka i dessa banor, att nästa barn nu istället skulle få bära dessa, att Du på det sättet ändå skulle vara med oss. Ja, man gör vad man kan för att försöka vara stark, i en stund då man känner sig allt annat än stark.

Den läkare som jag fick träffa var helt underbar och jag hade fullt förtroende för honom, men dessvärre visade även detta andra ultraljud att där inte fanns några hjärtslag och den lille var så stilla, så stilla. Jag blev så ombedd att uppsöka akuten på ett annat sjukhus för skrapning, men läkaren bad mig åka dit nästkommande dag, då det vid den här tiden på eftermiddagen alltid brukade vara långa väntetider, men jag beslöt mig ändå för att åka dit direkt och efter ganska så exakt två timmar på gyn-akuten  så blev jag undersökt av en kvinnlig läkare, som även hon var helt underbar. Hon sade dock direkt att hon ville göra ett tredje ultraljud då man inte kunde lita på alla läkares diagnoser! Så hon gjorde ett vaginalt ultraljud, varpå hon även gjorde ett eget så kallat "extratest" då hon ruckade på livmodern för att få en reaktion eller rörelse hos fostret, men den lille var fortfarande helt orörlig och även denna gången så fanns där ingen som helst hjärtaktivitet, så nu var det definitivt bekräftat, jag hade förlorat det barn som jag bar på. Jag hade fått missfall.

Jag fick missfall, men livet är fortfarande vackert!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Om (att få) missfall  |  Daterat - 2012-07-07 » 17:17:38

Ja, vad finns det då för vackert med ett missfall, kanske någon tänker och mitt svar på det blir att livet trots allt går vidare, det finns ett liv efter, även om sorgen och saknaden efter ett ofött litet barn följer en genom livet, men visst hanterar vi alla en sådan här händelse på olika sätt och det är absolut inte min mening att stöta mig med någon, då det troligtvis inte är alla som tycker och tänker som jag. Allt jag vill är att dels få skriva av mig och så hoppas jag kunna dela med mig av både intressanta och relevanta länkar.

Man behöver och ska inte skämmas över att ha fått ett eller flera missfall och vi som har varit med om att ha förlorat ett barn, tidigt eller sent i graviditeten, vi kan genom att dela med oss av våra högst personliga erfarenheter ge en hjälpande hand till andra som precis fått veta att fostret i magen har dött, eller kanske man precis har gått igenom ett missfall med allt vad det innebär och man känner ett behov av att läsa om andra som har gått igenom exakt samma sak.

Man känner sig, om inte konstant, så åtminstone vissa dagar och stunder, både ensam, ledsen och djupt olycklig och vi alla ställer samma fråga, både till oss själva samt till barnmorskor och läkare, VARFÖR?

Ja, efter att nu själv ha gått igenom ett missfall så driver det mig vidare att försöka förstå hur det hela kunde ske och vad jag bör göra och tänka på inför en ny graviditet och jag delar gärna med mig av mina högst personliga tankar och åsikter, samt de bloggar och artiklar jag har besökt och läst.

Ni är alla välkomna att kommentera, när helst ni så vill!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!