Gravidförsäkring

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Gravid på nytt  |  Daterat - 2012-11-26 » 17:54:24
Jag har aldrig tidigare haft någon gravidförsäkring, men jag funderar på om det trots allt inte är dags att skaffa en.
 
Gravidförsäkring.se

Går nu in i vecka 6

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Gravid på nytt  |  Daterat - 2012-11-26 » 11:29:00

…och fortfarande inga symtom på att man skulle vara gravid. Ja, hur som helst så borde den lille nu vara runt 36-38 dagar gammal.

 

  

Fortfarande inga graviditetssymtom

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Gravid på nytt  |  Daterat - 2012-11-19 » 18:05:00

vilket titt som tätt får oron för missfall att komma åter, men jag försöker att mota bort den med tanken att det INTE behöver vara lika med ett tidigt missfall. Man kan ju faktiskt inte säga att så, så och så ska det vara, så, så och så ska man känna, osv. Men visst, det kan jag inte förneka, de finns ju trots allt där i bakhuvudet, tankarna på att de allra flesta ju tycks må åtminstone lite illa och borde man trots allt inte känna sig åtminstone lite gravid, men som sagt, alla graviditeter är unika och bara för att man har haft samma graviditetssymtom under alla tidigare graviditeter, så kan det ju faktiskt hända att nästa graviditet är helt annorlunda!

 

Ja, jag mår som sagt inte alls illa, jag har inga ömmande bröst, inga smärtsamma dragningar i några ligament, jag tycker mig inte behöva gå på toaletten mer än vad jag brukar göra och inga särskilda begär efter än det ena, än det andra. Normalt eller inte normalt? Ja, jag vet, det är inte så man ska tänka, men det är lite svårt att låta bli :)

 

Gauss-kurvan - "När du känner dig orolig över att just du inte upplever/känner samma sak som mamma/storasyster/kompisen, så kom ihåg denna kurva. Vi är olika, och inget är rätt eller fel. Det finns ingen mall eller universalregel. En graviditet handlar om att lära känna sin kropp på nytt, att lyssna på den och bara släppa taget och följa med."

 

"Det är lite lustigt att kvinnor som är gravida blir så oehört besatta av hur andra gravida mår och hur det går för dom. Allt från blodtryck, till sparkar och krämpor och mag-storlek. Bryr vi oss om det när vi inte är gravida? Nej, knappast... Skulle vi komma på tanken att jämföra oss, våra värden och krämpor, med andra kvinnor i olika åldrar om vi inte var gravida. Nej, antagligen inte gissar jag. Vi är ju unika individer! Även om en graviditet i stort sett utvecklas liknande för dom flesta så reagerar vi olika på graviditeten i sig. Det finns inga rätt eller fel när det gäller en graviditet! Vi är unika, och till och med varje graviditet är unik."

Går nu in i vecka fem

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Gravid på nytt  |  Daterat - 2012-11-19 » 16:40:00
...och jag har ju redan, från både innan och början av graviditeten tänkt på det som är extra viktigt att tänka på, som vad man bör och inte bör stoppa i sig, liksom hur ens tankar och sinnesstämningar påverkar även barnet, både dess utveckling och hälsa. Men det tål väl att upprepas, att den lille där inne är extra känslig för "störningar" mellan vecka 5-10.
 
Ja, jag tycker det är oerhört viktigt att alltid ha i åtanke och inte glömma bort att vi ju faktiskt är ett med detta nya lilla liv.
 
Som sagt, jag har nu gått in i vecka fem och trots att han eller hon är så ytterst liten så är det full fart på utvecklingen och det är bara så fantastiskt! Det lilla hjärtat har börjat slå och viktiga organ som lever och njurar börjar dessutom formas redan nu och en liten, liten blindtarm finns redan på plats! Ja, är det inte fantastiskt, så säg!
 
  

Ett barn blir till - Dagboken

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Fantastiska bilder  |  Daterat - 2012-11-16 » 10:42:00
Lennart Nilssons Ett barn blir till - Dagboken finns att köpa lite varstans, men den är så vitt jag vet billigast på Bokus, där den kostar 126 kr.
 

Kärlekens Mirakel - Lennart Nilsson

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Livet  |  Daterat - 2012-11-15 » 18:36:26
Kärlekens Mirakel

Nu känner jag mig gravid

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Gravid på nytt  |  Daterat - 2012-11-15 » 10:59:00
Nu känner jag mig som sagt gravid, även om inga symtom såsom ömma bröst och illamående har dykt upp ännu, men glädjen finns där, liksom alla fantastiska förväntningar. Ja, det är en underbar lyckokänsla som nu (äntligen) har infunnit sig och som har trängt undan samt ersatt tidigare oro, rädsla och tvivel.
 
Jag njuter nu av att vara gravid och allt känns så fantastiskt! Jag har till och med börjat kika på små ljuvliga babyplagg i affärerna :)
 
 

Denna fantastiska utveckling!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Fantastiska bilder  |  Daterat - 2012-11-15 » 10:39:00
Som sagt, i vecka sju ser den lilla eller lille verkligen ut som ett riktigt litet barn!
 
 

En "riktig" bebis"

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Fantastiska bilder  |  Daterat - 2012-11-15 » 10:35:00

Ett embryo tidigt i sjunde veckan efter befruktningen, cirka 43-46 dagar gammalt (14-17 mm).

Ja, nu börjar det likna en riktig bebis :)

 

Utvecklingen fortsätter!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Fantastiska bilder  |  Daterat - 2012-11-15 » 10:17:00

FEMTE OCH SJÄTTE VECKAN

Bild 1: ett embryo fem veckor efter befruktningen, cirka 32-36 dagar  gammalt (6-7 mm).

Bild 2: ett embryo sex veckor efter befruktningen, cirka 38-40 dagar gammalt (10-11 mm).

Bild 3: ett embryo sex veckor efter befruktningen, cirka 41-43 dagar gammalt (11-14 mm).

Bild 4: ett embryo sex veckor efter befruktningen, cirka 41-43 dagar gammalt (11-15 mm).

 

Befruktning och celldelning

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Fantastiska bilder  |  Daterat - 2012-11-15 » 10:14:00

Bild 1: ett embryo cirka 30 timmar efter befruktning (bestående av två celler)

Bild 2: ett embryo cirka 2 dagar efter befruktning (bestående av åtta celler, varav fyra är synliga på bilden)

Bild 3: ett embryo cirka 2,5 dagar efter befruktning (bestående av sexton celler)

Bild 4: ett embryo cirka 2,5-3 dagar efter befruktning (morula; en term från stadiet på 12-16 celler, fram till blastocyst-stadiet som börjar vid 50 celler)

Bild 5: ett embryo cirka 4-5 dagar efter befruktning (blastocyst]

Bild 6: ett embryo cirka 5 dagar efter befruktning.

Bild 7: ett embryo cirka 22-23 dagar gammalt (2-3 mm).

Bild 8: ett embryo cirka 26-27 dagar gammalt (4-5 mm).

Bild 9: ett embryo cirka 28-32dagar gammalt, i slutet på fjärde veckan (5-6 mm).

 

En fantastisk bild!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Fantastiska bilder  |  Daterat - 2012-11-14 » 16:22:00

5–6 dagar efter befruktningen: cellklumpen har utvecklats till en blastocyt som innehåller ett hundratal celler och den har tagit sig in i livmodern.

 

Lite mer om tidigt ultraljud

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Gravid på nytt  |  Daterat - 2012-11-14 » 16:10:00

Jag har nu ringt och hört mig för, om jag redan nu skulle kunna boka in ett tidigt ultraljud och det har varit olika svar som jag fått. Den första plats som jag ringde till hade inga lediga tider alls i månadsskiftet november-december, men de var väldigt trevliga samt förstående och de sa att de skulle ha bokat in en tid åt mig om de bara hade haft några lediga tider. De andra småskrattade nästan åt mig och sa att visst fanns det lediga tider om tre veckor, men de ville inte ge mig någon tid, då de menade att mycket kunde hända innan dess! Visst, de sa att jag var välkommen att återkomma runt den 26-27:e och då skulle de garanterat ge mig en tid, så jag vet ju i alla fall att jag om cirka 3-4 veckor kanske får se ett litet hjärta slå…

 

Många gör tidiga ultraljud endast vid åtta fullgångna veckor, men om Karolinska fann jag följande information:

 

Tidig graviditet och missfall

Den första förändring man kan se med ultraljud vid tidig graviditet är en liten uppklarning (hinnsäcken) i livmoderslemhinnan. Vi kan se hinnsäcken i graviditetsvecka fyra plus några dagar, då den är cirka två mm i diameter. I vecka fem plus några dagar ser vi den så kallade gulesäcken inne i hinnsäcken. Fostret får sin första näring från denna; den motsvarar egentligen äggulan i ett ägg. En vecka senare, i vecka 6, kan vi se ett foster med hjärtaktivitet.


Ser vi inte dessa förändringar kan det röra sig om en graviditet som inte gått så långt som du tror utifrån menstruationsdatum. Andra orsaker kan vara:

- missfall
- pågående missfall eller 
- graviditet utanför livmodern

Gravid i fjärde veckan

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Gravid på nytt  |  Daterat - 2012-11-14 » 16:05:29

När jag ringde för att boka tid för inskrivningssamtal hos barnmorskan så räknade man ut att jag var fyra veckor + 3 dagar gången, vilket betyder att den lille där inne i själva verket endast var 2 veckor + 3 dagar gammal och det betyder således att jag nu har gått in i vecka fyra. Ja, när jag tänker i de banorna så tänker jag än en gång att dagar, veckor och storlek inte spelar någon som helst roll. Du är mitt lilla barn, oavsett om du är bara fyra veckor gammal eller om befruktningen precis ägt rum, eller om ägglossningen precis har varit.

 
Ja, nu känner jag mig plötsligt lite fånig som i flera dagar har känt mig icke gravid och som varit så säker på att ha fått ett mycket tidigt missfall. Inom sinom tid så kommer jag nog att känna mig gravid :)

Saknar illamåendet !?!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Gravid på nytt  |  Daterat - 2012-11-12 » 18:21:00
Ja, jag trodde väl aldrig att jag skulle längta efter att må illa, men nu vaknar jag var morgon med en förhoppning om att jag åtminstone ska må lite illa, som ett slags bevis på att där fortfarande finns liv. För jag kommer ihåg att strax innan missfallet i somras så försvann plötsligt illamåendet, och nu förstår jag att det var ett tecken på att mitt barn inte längre levde. Graviditetssymtomen började försvinna. Men å andra sidan så är det ju inte alla som mår illa under graviditeten och sist så mådde jag inte direkt illa heller, utan där fanns bara en slags obehagskänsla när jag åt, det tog liksom emot.
 
Ja, vi är alla olika och våra graviditeter likaså. Så det behöver ju inte betyda att jag har haft ett mycket tidigt missfall bara för att jag inte känner av något illamående och dessutom så har jag ju haft den där typiska mensliknande värken och värmekänslan, så det kanske finns några graviditetssymtom trots allt och jag är ju trots allt inte så långt gången :)

Alla dessa "tänk om..."

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Gravid på nytt  |  Daterat - 2012-11-11 » 08:15:00
Tänk om det händer igen, tänk om jag förlorar även det här barnet. Ja, tankarna snurrar och far och stundtals så känner jag att allt nog är bra, att det lilla livet där inom mig växer som det ska, men oftast så känner jag mig...ja, vad ska man säga..."tom på liv" och då känns det som om jag skulle ha haft ett mycket tidigt missfall. Men jag vet inte, kanske är det oron och rädslan för ett missfall som skapar dessa "känslor".
 
Jag kan bara hoppas att den lille där inne fortfarande lever och så måste jag försöka fokusera på de positiva tankarna och känslorna istället, då jag vet att mina tankar, känslor och sinnesstämningar även påverkar det här lilla växande livet.
 
Det är inte lätt, men det måste gå!

Hälsokonsultation hos dr. Wang

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Gravid på nytt  |  Daterat - 2012-11-08 » 15:09:00

På måndag är det dags för en hälsokonsultation hos dr. Wang, Kinesiska Murens Akupunktur här i Stockholm. Ja, jag tror som sagt på den kinesiska medicinen, vilket jag har skrivit om tidigare, och jag vill ju verkligen göra vad jag kan för att minimera risken för ännu ett missfall, så därför har jag nu bokat in en tid. Till exempel så kan ju akupunktur bidra till att cirkulationen av energi i och runt livmodern stabiliseras och förstärks, vilket i sin tur gör att den bättre klarar av att ”hålla kvar” ett barn och så finns det ju örtmedicin med samma verkan och effekt.

 

Ja, jag vill ju som sagt göra vad jag kan för att jag ska få behålla det barn jag nu bär på.

Du är redan mitt lilla barn

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Gravid på nytt  |  Daterat - 2012-11-07 » 18:28:00
Enligt graviditetskalendrarna är jag redan i vecka 5 (med andra ord så är du tre veckor gammal) och du lille krabat som finns där inne är inte mycket större än ett litet sandkorn, men i både mitt hjärta och i mina tankar så är du redan mitt lilla barn och kärleken, ja, den finns där förstås, den infann sig från allra första början, redan under planeringsstadiet :)

Gravid!!!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Gravid på nytt  |  Daterat - 2012-11-06 » 18:30:00
Det är knappt jag våga tänka tanken, knappt jag vågar tro att det är sant, men nu har jag gjort mitt test och det är verkligen så, jag är med barn :)
 

Dags för ett graviditetstest

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Inför en ny graviditet  |  Daterat - 2012-11-06 » 16:31:35
Nu är det införskaffat, ett graviditetstest från Apoteket! Ja, jag känner mig allt mer säker på att jag är gravid, att det finns ett nytt litet spirande liv där inom mig, men jag vill ändå göra ett test, bara för att bli 100% säker :)

Denna novembersöndag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Inför en ny graviditet  |  Daterat - 2012-11-04 » 19:20:48
Vaknade som vanligt imorse, med båda barnen vid min sida och det slog mig än en gång att det är det här som är ren lycka för mig, och oavsett om vi lyckas få ett barn till eller ej, så har jag ändå dessa båda änglar tillika busfrön. Kanske att jag emellanåt kommer att känna en sorts sorg över att jag aldrig fick ett tredje barn, men det vore i såna fall ingen riktig sorg, för lyckan finns i det liv och den vardag jag redan har, i mina älskade söner och deras pappa, samt i livet i sig.
 
Men, men, det var ändå med en sorts spänd förväntan som jag styrde stegen mot toaletten denna morgon och så har det varit under hela dagen. För den borde ha kommit idag, mensen, och den där så välbekanta molande småvärken har varit lite mer intensiv de senaste dagarna, men som sagt, nu har det blivit kväll och fortfarande ingen blödning, men jag vågar ändå inte hoppas och tro att det är så att jag är gravid. Kanske den bara är lite försenad, kanske den kommer först imorgon, eller kanske jag har kalkylerat fel.
 
Ja, så går tankarna just nu, denna novembersöndag.
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!